Mezunlarımız

Selen BAŞEĞMEZ
Avon Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Finansal Planlama ve Analiz Uzmanı

Merhaba, ben Selen Başeğmez. Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümü 2018 mezunuyum. İş hayatına başladıktan sonra yüksek lisansın kendi gelişimim için gerekli olduğunu anladım ve Finansal İktisat alanında yüksek lisans öğrencisi olmaya karar verdim. Diğer üniversitelerde ve bölümlerde yüksek lisans yapan arkadaşlarımın çok fazla teorik bilgi gördüğünü biliyorum. Benim isteğim ise hem güncel ekonomik koşullara farklı bir bakış açısıyla bakabilmek hem de teorik bilgilerimi güçlendirmekti. Lisans eğitimimde aldığım teorik bilgileri bu program sayesinde yorumlamayı ve güçlendirmeyi öğrendim. Değerli hocalarıma bana olan katkıları için minnetarım. Yeni gelecek olan arkadaşlar hem teorik bilgi hem de güncel bilgileri yorumlamak istiyorlarsa kesinlikle bu bölümü tercih etmeli. Şimdiden hoşgeldiniz, sizin yerinizde tekrar olmayı çok isterdim. : )


Nevra TÜTÜNCÜ
Halk Bankası A.Ş.
Kurumsal ve Ticari Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı– Ürün Yönetimi Yetkilisi

2015 yılından beri Marmara Üniversitesi bünyesindeki iki tezsiz, bir tezli yüksek lisans ve bir doktora programı ile devam eden akademik çalışmaların, sadece mesleki kariyerim değil, hayatımın genelinde de en verimli, zenginleştirici ve ufuk açıcı yıllara karşılık geldiğini söyleyebilirim.

2002 yılında mezun olduğum İÜ Uluslararası İlişkiler disiplinin tamamen dışında bir alan olan bankacılık sektörünün birbirinden farklı iş kollarındaki başarılı çalışmalarımın altındaki yegane zemin, önce 2015 yılında başladığım Bankacılık (tezsiz) yüksek lisans programı ve ardından bu programda tanıdığım iktisat fakültesinin değerli hocalarının üzerimdeki etkisiyle başladığım Finansal iktisat (tezsiz) yüksek lisans programıdır.

Bu eğitimler sadece, konusuna son derece hakim hocalarımızın uluslararası literatürde de önemli referanslara sahip kaynaklar üzerinden aktardığı en güncel konuların özlü bir derlemesini sunmakla kalmayıp, derin analiz ve yoğun sunum pratikleri ile iş hayatında karşılaşılması nadir bir entellektüel disiplin ile pek çok kişisel yeteneğinizi de geliştirerek, benzerleriniz arasında öne çıkmanıza  yardımcı olacaktır.

İlaveten benim gibi, not ortalamanızı yüksek tutarak yatay geçiş yapma imkanı veren bir program seçtiyseniz, tezsiz müfredatın fark derslerini tamamlayarak, akademik bağlamda daha da ilerleyip kendinize profesyonel hayatın zaman, mekan ve kurumsal kısıtlarının ötesinde bir donanım katarak, gerek araştırma sunumları gerekse eğitmen olarak hayat boyu zihninizi berrak ve gelişiminizi sürekli kılacak bir dünya da tesis edebilirsiniz. Çünkü hayat, ilmini öğrencilik yıllarına sığdıramayacak kadar derin ve bilim, insanı ömür boyu terketmeyecek kadar sahici bir yol arkadaşıdır.

Bu bağlamda; iş hayatının getirilerinden feragat etmeden bilakis onunla birlikte ve onu zenginleştirerek, hatta onun da ötesinde yepyeni bir dünya, bakış açıları, çevre ve tutku edinmemi sağlayan finansal iktisat tezsiz  yüksek lisans programını yeni mezun, tecrübeli tüm genç arkadaşlarma içtenlikle tavsiye ediyor, bu doyumsuz yolculuğumda bana kıymetli birikimleri ile katkı sağlayan birbirinden değerli hocalarıma bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.


Ercan OCAK
IKEA TÜRKİYE
Ülke İç Denetim Grup Lideri

Marmara Üniversitesi Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı, yenilikçi finansal araçlar ile Finansın temellerini ve uygulamaları hakkında güçlü bir altyapı sağlayan bir program olmayı başarmıştır. 2020-2021 döneminde Finansal İktisat Yüksek Lisans programı eğitimini alan bir öğrenci olarak; 

Başta bankalar ve aracı kurumlar olmak üzere tüm finans sektöründe veya araştırma programıyla ilgili kariyer hedefi olan kişilerin, Finansal İktisat programında alacakları bir uzmanlık eğitimi ile tercih edilen bir CV’ye kavuşması mümkün olduğunu, programı başarılı şekilde tamamlayan öğrencilerin ise Finansal İktisat Yüksek Lisans diploması ile dünyanın en küresel sektörü olan finans sektöründe yurt içi ve yurt dışı kariyer fırsatlarını daha iyi değerlendirebileceğini gönül rahatlığı ile belirtebilirim. Programa katılım sağlayan tüm öğrencilere hem kariyerlerinde hem de eğitim süresince şimdiden başarılar dilerim.


Yunus DURAL
Vakıfbank
Banka Denetim Personeli

Programa başlama amacım finans sektöründeki güncel gelişmeleri anlamak ve sektörde uzmanlaşmak için akademik beceriler elde etmekti. Program kapsamında, finansal piyasalar, davranışsal finans, kamu finansmanı, uluslararası finans, finansal araçlar ve dünya ekonomisi konuları ile ilgili dersler aldım. Bu dersler doğrultusunda, sektörle ilgili farklı bakış açılarını ve farklı uzmanlıkları tanıma şansı elde ettim. Programın en başarılı tarafı, katılımcılığa özen göstermesiydi. Dersler, tartışma ortamının oluşturulmasına, öğrencilerin sunum hazırlayarak dersin öznesi haline getirilmesine yönelik motivasyonlar içeriyordu. Bunun yanısıra sektörde uzman kişilerin, düzenli aralıklarla yapmış oldukları ziyaretler, farklı sektör tecrübelerini birincil kaynaktan duymamızı sağlıyor ve üzerinde tartıştığımız konularla ilgili bağlantılar kurmamızı kolaylaştırıyordu. Finans sektöründe kariyer yapmak isteyen ve akademik kazanımlar elde etmek isteyen kişilere bu programı tavsiye ederim.


İsa Serdar KARA
Akbank
Şube Müdürü

Profesyonel kariyerinin belirli bir noktasına gelip, uzun süre finans sektöründe çalışan biri için yüksek lisans yapmak kişiye ne kazandırır, kişisel gelişimi ve profesyonel hayatına ne katar…

Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli Bankasında 24 yıldır çalışmaktayım, son 12 yılını orta düzey yönetici (şube müdürü) olarak geçirdim. Bu süreçte finansal piyasa, mali tablolar, ekonomi yönetimi, müşteri iletişimi vs. konusunda bilgi ve tecrübelerim oldu.

Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Finansal İktisat Bölümü’nde Yüksek Lisans (Tezsiz) yapmaya karar verdiğimde hem kişisel gelişim hem de kariyerime katkısının ne olacağı konusunda bazı soru işaretlerim vardı. Eğitim başlandığında alanlarında birbirlerinden değerli hocalarımı tanıdıkça ve programdaki dersler işlendikçe aslında ne kadar gerekli ve önemli bir adım attığımın farkına vardım. Ne kadar güzel ve özenle seçilmiş konulardı ve ne kadar titizlikle işlendi konular… Sermaye piyasaları, finansal piyasalar, para politikaları, Dünya ve Türkiye Ekonomisi sorunları hakkında genel bilgiler, Aktif-Pasif yönetimi, Sigorta, Davranışsal finans, Uluslararası Finans…

Aslında ne kadar isterse o kadar öğrenebilir insan, geliştirebilir kendini… Hayatın ortasında pratik ile öğrendiğim konuların teorisini, bakış açısını ve detaylarının farkına vardım. Kendimdeki gelişimi hissettim, özgüvenim yerine geldi. Daha yapacak çok işim, gidilecek çok yolum var. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne ve değerli hocalarıma çok teşekkür ederim.


Gökberk TANRIÖVER
Vakıfbank
Müfettiş

2012 yılında Marmara Üniversitesi işletme bölümünden mezun oldum. Akademik hayatıma Marmara Üniversitesi finansal iktisat yüksek lisans öğrenimim ile devam ettim. Bölüm hocalarının hayatın içinden konulara değinerek bilimin ışığında bilgiler aktarmaları, iş hayatımda küresel ve yerel konularda gelişmeleri yakından takip etmemi destekledi. Başladığım finansal iktisat programında yüksek not ortalaması ve diğer şartları sağlayarak iktisat teorisi tezli yüksek lisans programına geçiş yaptım. Bankacılık sektöründe çalışıyor olmam dolayısıyla uygulamada kullandığım bilgi ve deneyimleri, bu bölümde kazandığım teorik ve güncel bilgi ile harmanlamak mesleğimde ufuk açıcı fırsatlar sunmakta. Değerli hocalarıma katkıları için çok teşekkür ederim.


Eda AK
Aklease
Yönetici Yardımcısı

Merhaba ben Eda Ak. 2019 yılında alanımda uzmanlaşmak ve ufkumu genişletmek için yüksek lisans eğitimi almaya karar verdim. Finansal İktisat bölümünde derslerin bir kısmı dünyaca tanınan ekonomistlerin en güncel makaleleri üzerinden tartışma ve fikir üretme  şeklinde bir kısmı ise öğrencilerin sunum yapıp anlatması şeklinde ilerledi.

Aldığım eğitim kadrosunun zenginliği ve çeşitliliğini şöyle anlatmak isterim. Bu süreçte okuldaki akademik kadronun yanı sıra hem diğer üniversitelerden davetli akademisyenler hem de finansal sektörde deneyimli kişiler tarafından sınıfımıza özel seminerler yapıldı. Bu sayede hem sektörün içinden profesyonellerle hem de diğer okulların alanında uzman akademisyenleri ile tanışma ve tartışma fırsatı buldum.

İki dönem süren eğitimim sonunda gerekli şartları sağlayarak İktisat Teorisi Tezli Yüksek Lisans bölümüne geçme imkanı elde ettim. “Türkiye’de genç işsizliği: Y ve Z kuşağının işgücü piyasasına geçişte yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri” adlı tezimi savunarak mezun oldum.

Yüksek lisans eğitiminde hocalarımızın vizyonu sayesinde hem iş yaşamına hem de topluma değer katan bilgiler edindim. Yüksek lisans eğitimi profesyonel gelişimime katkı sağladı. Kariyer basamaklarında bir adım daha yukarı çıkmak için Marmara Üniversitesi Finansal İktisat bölümünü yürekten tavsiye eder, şimdiden herkese başarılar dilerim.

Reklam